Rachel Schalkwijk

Rachel Schalkwijk

Mijn naam is Rachel Schalkwijk en mijn interesse in fysiotherapie is ontstaan toen ik een documentaire zag over kinderen met een spierziekte. Op dat moment wist ik dat ik dat wilde gaan doen: mensen, en in het bijzonder kinderen, helpen die moeite hebben met bewegen. Na mijn opleiding tot algemeen fysiotherapeut heb ik de masteropleiding Kinderfysiotherapie succesvol afgerond en mag ik mij sindsdien met trots kinderfysiotherapeut noemen. 

Als kinderfysiotherapeut ben ik gespecialiseerd in de behandeling van klachten bij kinderen en jongeren in de leeftijd van 0-18 jaar. Het kan om heel verschillende hulpvragen gaan en juist die diversiteit vind ik heel uitdagend. Ik vind niks leuker dan in kaart brengen wat een kind al kan en op welk gebied ik hem of haar juist nog kan ondersteunen of uitdagen. Ieder kind is anders en daarom bekijk ik ook voor elk kind dat bij mij in behandeling komt, hoe ik hem of haar spelenderwijs vaardigheden kan aanleren of stimuleren om het nog beter te doen.

De afgelopen jaren heb ik mij middels cursussen in diverse gebieden van de kinderfysiotherapie verder gespecialiseerd, zoals sensorische integratie, schrijfproblematiek en functionele klachten. Door mezelf te blijven uitdagen, hoop ik alle kennis en vaardigheden in huis te hebben om ieder kind te ondersteunen in de ontwikkeling en daarmee een bijdrage te kunnen leveren aan een actief en vitaal leven.

Wil je graag een afspraak met mij maken om te zien wat ik voor jou of jouw kind kan betekenen, neem dan contact met ons op.

Reviews

Lees hier enkele reviews van (ouders van) cliënten die door Rachel zijn geholpen. 

Rachel stimuleerde mijn kind erg goed en was deskundig voor mijn kind.

Anoniem via Qualiview

Rachel is zeer zorgzaam, ze zet zich voor 100 procent in om klachten te verhelpen. Ze is heel rustig en legt ook goed uit. Echt top.

Anoniem via Qualiview

Rachel heeft een vriendelijke zachtaardige benadering en en dit hielp mijn kind in het ontwikkelen van een band en het zelfvertrouwen.

Anoniem via Qualiview

De Blaeij actief & vitaal contact

een afspraak maken kan gewoon online

Je kunt je afspraak makkelijk en snel online maken via het formulier. We nemen dan snel contact met je op om de afspraak in te plannen.