De Blaeij
Actief & vitaal

Expert in bewegen en gezondheid

 

 

 

 

Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)

Bij De Blaeij actief & vitaal bieden wij sinds 2019 ook de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) aan. De GLI kent verschillende programma’s. Het programma dat wij aanbieden is het COOL-programma. COOL staat voor Coaching op Leefstijl en wordt uitgevoerd door Vera de Blaeij. Zij is als leefstijlcoach aangesloten bij BLCN en KABIZ.

Het COOL-programma bevat zowel groepssessies als individuele sessies en is gericht op het stapsgewijs verbeteren van het leefpatroon om zo een duurzame verandering van de leefstijl te realiseren. Het uiteindelijke doel is het bewerkstelligen van gewichtsverlies, het verbeteren van de lichamelijke fitheid, het realiseren van gezondheidswinst en het verbeteren van de kwaliteit van leven. 

Het totale programma duurt 2 jaar. In de eerste 8 maanden zijn er 8 groepsbijeenkomsten en naast de intake nog 3 individuele sessies. In de daaropvolgende 16 maanden ook 8 groepsbijeenkomsten met lagere frequentie en ook 3 individuele sessies en een outtake. Tijdens het basisprogramma ligt de focus op gedragsverandering, in het onderhoudsprogramma ligt de nadruk vooral op gedragsbehoud. De leefstijl onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld voeding, beweging, energie, slaap, stress en ontspanning. Maar ook is er aandacht voor verandering, terugval, plannen en verleidingen. Het gehele traject van basis- en onderhoudsprogramma wordt door de deelnemers in dezelfde groep doorlopen. De groep start bij minimaal 10 deelnemers. 

Het COOL-programma wordt (door de meeste verzekeraars) vergoed vanuit de basisverzekering. Je komt hiervoor in aanmerking als je aan de volgende punten voldoet:

  • Je bent een volwassene (18+) en hebt overgewicht (BMI 25-30) met daarbij een verhoogd risico op diabetes mellitus type 2 (DM 2), hart- en vaataandoeningen, artrose of slaapapneu.

OF

  • Je bent een volwassene (18+) en hebt obesitas (BMI > 30).

Wanneer je hiernaast voldoende gemotiveerd bent om het volledige leefstijlprogramma van 2 jaar te doorlopen kan jouw huisarts (of praktijkondersteuner onder verantwoordelijkheid van de huisarts) of specialist je doorverwijzen naar het COOL-programma. 

Mocht je interesse voor dit programma gewekt zijn en je hebt nog vragen, neem dan gerust contact met ons op. 

Kom je niet in aanmerking voor de GLI of is het programma niet passend voor jou, maar wil je wel heel graag met je leefstijl aan de slag? Dan kan individuele leefstijlcoaching wat voor jou zijn. Klik hier voor meer informatie.

De Blaeij actief & vitaal contact

een afspraak maken kan gewoon online

Je kunt je afspraak makkelijk en snel online maken via het formulier. We nemen dan snel contact met je op om de afspraak in te plannen.