De Blaeij
Actief & vitaal

Expert in bewegen en gezondheid

Manuele therapie

Onze manueel therapeuten hebben zich gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. Deze klachten kunnen, behalve met pijn, gepaard gaan met het slechter kunnen bewegen van een gewricht. 

Veel voorkomende klachten die door onze manueel therapeuten behandeld worden zijn: 

  • Hoofd- en nekpijn in combinatie met het verminderd kunnen bewegen van de wervelkolom.
  • Nek- en schouderklachten mogelijk met pijn die uitstraalt tot in de armen.
  • Klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn.
  • Lage rugklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen. 
  • BPPD of andere vormen van duizeligheid, opgewekt door het bewegen  van de nek.

Gewrichten kunnen ook een te grote beweeglijkheid hebben, men spreekt dan van hypermobiliteit of ook wel hyperlaxiteit. Dat kan leiden tot instabiliteit en klachten. In dat geval kunnen onze manueel therapeuten je met specifieke trainingsadviezen helpen om de spierconditie te verbeteren, waardoor er meer stabiliteit ontstaat en de klachten verminderen. 

In onze praktijk zijn Ilse Janse en Boudewijn Broers gespecialiseerd in de manuele therapie. Ilse is daarbij expert op het gebied van zwangerschapsgerelateerde bekkenklachten en begeleid en ondersteunt met veel voldoening zwangere vrouwen in deze bijzonder periode van hun leven. Boudewijns expertise ligt onder meer bij gecompliceerde schouderklachten en hij is dan ook aangesloten bij het Schouder Netwerk Zeeland.

De Blaeij actief & vitaal contact

een afspraak maken kan gewoon online

Je kunt je afspraak makkelijk en snel online maken via het formulier. We nemen dan snel contact met je op om de afspraak in te plannen.