De Blaeij
Actief & vitaal

Expert in bewegen en gezondheid

 

 

 

 

Beweegprogramma’s

Wanneer je te maken krijgt met een chronische aandoening, kan het volgen van een beweegprogramma je helpen om te leren omgaan met de aandoening en de eventuele beperkingen die erbij horen. Een beweegprogramma richt zich op het ontwikkelen van een gezonde en actieve leefstijl. Wij bieden de volgende programma’s aan:

  • Artrose in heup en/of knie
  • COPD
  • Diabetes mellitus (type 2)
  • Coronaire hartziekten 
  • Osteoporose
  • Oncologie

Je begint het beweegprogramma met een intake waarin je fysiotherapeut kan bepalen of je in aanmerking komt voor het beweegprogramma en ook neemt hij of zij een aantal testen af. Dit is de zogeheten nulmeting. De testen laten zien op welke gebieden we je kunnen ondersteunen en met de resultaten kan de fysiotherapeut een persoonlijk oefenschema voor je maken. Vervolgens kom je twee keer per week in groepsverband bij ons trainen voor een periode van 10 weken. Ook tijdens en na afloop van het beweegprogramma zullen er evaluatiemomenten zijn, zodat we de resultaten goed in kaart kunnen brengen. 

Door de inzet van een beweegprogramma hopen we je een positieve stimulans te geven richting een zo actief en vitaal mogelijk leven. We doen ons uiterste best om je voldoende handvatten te geven om dit ook na afloop van het programma vol te houden. 

Om een beweegprogramma te kunnen volgen heb je een verwijzing nodig van je huisarts. Vergoeding vindt plaats op basis van je aanvullende verzekering. Wil je weten of jouw verzekering beweegprogramma’s vergoed of heb je een andere vraag, neem dan contact met ons op.

De Blaeij actief & vitaal contact

een afspraak maken kan gewoon online

Je kunt je afspraak makkelijk en snel online maken via het formulier. We nemen dan snel contact met je op om de afspraak in te plannen.