De Blaeij
Actief & vitaal

Expert in bewegen en gezondheid

 

 

 

 

Sportfysiotherapie

Hoewel voldoende sporten en bewegen een belangrijke bijdrage leveren aan de gezondheid, kunnen hierbij toch blessures ontstaan. De meeste blessures ontstaan door overbelasting of een verkeerde houding. Onze sportfysiotherapeut richt zich vooral op preventie en behandeling van deze sportblessures. Hij heeft veel kennis van wat er in het lichaam gebeurt tijdens het sporten en hoe blessures kunnen ontstaan. Dit biedt uitkomst als je een blessure hebt opgelopen en je je sportactiviteiten zo snel mogelijk wil hervatten. 

Onze sportfysiotherapeut behandelt blessures aan alle spieren en gewrichten en heeft kennis van energiesystemen en de algehele inspanningsfysiologie omtrent de sport die je beoefent. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de blessure, maar er wordt ook gekeken naar de mogelijke oorzaak. Een behandeling bij een sportfysiotherapeut kan meerdere aspecten omvatten zoals motoriek, coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen. Hij kan advies geven dat is afgestemd op de sport die je beoefent. Je kunt hierbij denken aan een sportspecifieke trainingsopbouw, looptechniek, correct schoeisel enz. Verder kan overleg met je eigen trainer een grote toegevoegde waarde zijn, zodat je therapie en training goed op elkaar kunnen worden afgestemd. 

De vergoeding van sportfysiotherapie valt binnen de reguliere fysiotherapie en komt dus uit de aanvullende verzekering. Om voor deze vergoeding in aanmerking te komen heb je geen verwijzing nodig van de huisarts of specialist. 

In onze praktijk is Bas Neels gespecialiseerd in de sportfysiotherapie. Zijn passie ligt bij de sport en hij wil mensen graag ondersteunen om actief en gezond te zijn. Hij heeft de juiste kennis in huis om blessures te verhelpen en hopelijk in de toekomst te voorkomen. Deze kennis komt ook zeker van pas bij het begeleiden van onze hardloopgroepen en de samenwerking met (jeugdige) sporters van verenigingen in Heinkenszand en omgeving. Samen met trainers en verzorgers streeft hij naar blessurepreventie. Maak snel een afspraak met Bas om te kijken wat hij voor jou of jouw sportvereniging kan betekenen!

De Blaeij actief & vitaal contact

een afspraak maken kan gewoon online

Je kunt je afspraak makkelijk en snel online maken via het formulier. We nemen dan snel contact met je op om de afspraak in te plannen.