De Blaeij
Actief & vitaal

Expert in bewegen en gezondheid

 

 

 

 

Dry needling

Dry needling kan uitkomst bieden als onderdeel van de behandeling wanneer je spierklachten ervaart die al langer bestaan. Er wordt gebruik gemaakt van een speciale techniek waarmee spieren worden aangeprikt met als resultaat dat deze snel en langdurig ontspannen raken. 

Dry needling werkt op specifieke punten in de spieren, de zogenaamde triggerpoints. Een triggerpoint kun je zien als een pijnlijke verharding of spierknoop en deze punten kunnen lokaal klachten veroorzaken of juist in een ander gebied. Vaak veroorzaken ze niet alleen drukpijn, maar ook pijn op andere plaatsten in het lichaam. Daarnaast kan een triggerpoint ook zorgen voor bewegingsbeperking, stijfheid en verminderde werkzaamheid van de desbetreffende spier. Triggerpoints kunnen op verschillende manieren ontstaan, bijvoorbeeld door een verkeerde beweging of sportletsel maar ook door een langdurig verkeerde houding, RSI, psychologische factoren als stress en depressie of slaaptekort.

De behandeling van de spier gaat gepaard met een plotselinge korte aanspanning van de spier. Deze verkramping kan pijnlijk zijn, maar is meestal van korte duur. Daarbij is daarna meestal direct een positief effect merkbaar. De spier kan soepeler zijn, de beweeglijkheid groter en/of er is een afname van pijn. Na de behandeling kunnen de behandelde spieren soms vermoeid en zwaar aan. Spierpijn na de behandeling is een veelvoorkomend fenomeen, maar deze reactie van de spieren is volkomen normaal en verdwijnt vaak binnen een dag. Soms treedt wat algehele vermoeidheid op na een behandeling.

Dry needling is onderdeel van een reguliere fysiotherapiebehandeling en komt dus uit de aanvullende verzekering. Om voor deze vergoeding in aanmerking te komen heb je geen verwijzing nodig van de huisarts of specialist. 

Onze specialisten in dry needling zijn Bas NeelsIlse Janse en Femke Dellaert. Zij hebben veel ervaring met deze behandelmethode en zien het als een zeer waardevolle toevoeging aan hun kennis en behandelmogelijkheden. Ze helpen ook jou graag van je klachten af! 

De Blaeij actief & vitaal contact

een afspraak maken kan gewoon online

Je kunt je afspraak makkelijk en snel online maken via het formulier. We nemen dan snel contact met je op om de afspraak in te plannen.