De Blaeij
Actief & vitaal

Expert in bewegen en gezondheid

Geriatrie fysiotherapie

Wanneer je ouder en minder beweeglijk wordt, kun je daardoor klachten ervaren en belemmerd worden in het dagelijks leven. Je komt hiervoor doorgaans in aanraking met de fysiotherapeut voor ouderen, de geriatriefysiotherapeut. De geriatriefysiotherapeut is gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen. Hij helpt ook patiënten die bijvoorbeeld door beroerte, dementie, MS, de ziekte van Parkinson of een gebroken heup verschijnselen vertonen van ouderdom.

Bij de behandeling richt de geriatriefysiotherapeut zich niet alleen op de aandoening zelf, maar staat ook het zolang mogelijk zelfstandig kunnen functioneren in het dagelijks leven centraal. Belangrijk onderdeel van de behandeling is oefentherapie, gericht op het herwinnen van en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid. Omdat ouderen soms valgevaarlijk zijn, wordt er ook veel aandacht besteed aan valpreventie.

Ook voor gezinsleden en eventuele mantelzorgers kan de impact groot zijn wanneer je te maken krijgt met verminderde mobiliteit en zelfstandigheid. Daarom is de geriatriefysiotherapeut er ook om hen te adviseren en begeleiden. Hij informeert over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.

Omdat we in de geriatrie fysiotherapie vaak te maken hebben met complexe gezondheidsproblematiek, vindt er multidisciplinaire behandeling plaats. Er vindt dan ook regelmatig overleg plaats met onder andere huisartsen, praktijkondersteuners, specialisten ouderengeneeskunde, thuiszorg en ergotherapeuten.

In onze praktijk specialiseert Jasmijn van Dieren zich in de geriatrie fysiotherapie. Momenteel volgt Jasmijn de masteropleiding Fysiotherapie in de Geriatrie aan de SOMT University of Physiotherapy in Amersfoort. Zij is uitermate gemotiveerd om met al haar patiënten de best mogelijke resultaten te behalen, of dit nu bij ons in de praktijk is of bij je aan huis. 

De Blaeij actief & vitaal contact

een afspraak maken kan gewoon online

Je kunt je afspraak makkelijk en snel online maken via het formulier. We nemen dan snel contact met je op om de afspraak in te plannen.