De Blaeij
Actief & vitaal

Expert in bewegen en gezondheid

 

 

 

 

Revalidatie na een
nieuwe heup of knie​

Wanneer je een versleten heup of knie hebt, kan dit je in het dagelijks leven erg beperken. Als de orthopedisch chirurg dan besluit dat je in aanmerking komt voor een heup- of knieprothese kan dat een hele opluchting zijn. Echter komt er ook behoorlijk wat bij kijken op het gebied van revalidatie na de operatie. Wij willen je graag ondersteunen in dit proces.

In onze praktijk wordt gewerkt met een speciaal revalidatieprogramma voor mensen met een heup- of knieprothese. Om met deze zogeheten zorgplannen te mogen werken, zijn wij aangesloten bij FysioTopics. Dit is een vereniging van samenwerkende fysiotherapiepraktijken die staan voor de beste zorg en kwaliteit voor hun patiënten. Met ons programma willen we je ondersteunen om na je operatie zo snel mogelijk weer vrij te kunnen bewegen. 

Ons revalidatieprogramma gaat al voor de operatie van start en begint met preoperatieve metingen. Deze zogeheten nulmeting brengt in kaart wat het niveau is van je heup of knie die geopereerd gaat worden. De resultaten krijg je in een begeleidende brief mee, zodat de orthopedisch chirurg volledig op de hoogte is van je situatie. Zodra je na de operatie thuiskomt uit het ziekenhuis, komt onze fysiotherapeut aan huis. Samen bekijken jullie of de revalidatie voortgezet kan worden in de praktijk, omdat we je hier zo optimaal mogelijk kunnen begeleiden in je herstel. 

Je komt meerdere keren per week naar de praktijk om te revalideren. Tijdens het intensieve revalidatieprogramma wordt zowel de spierkracht en de spiercontrole getraind als de beweeglijkheid zoals het lopen en draaien. Gedurende het revalidatieprogramma zullen we meerdere keren evalueren hoe het gaat, zodat we waar nodig kunnen bijsturen.  Ook hebben we korte lijnen met je orthopedisch chirurg, waardoor eventueel overleg eenvoudig is. In totaal zal de revalidatie ca. 3 tot 6 maanden in beslag nemen, afhankelijk van je belastbaarheid na de operatie. 

De eerste 6 weken na je operatie mag je geen auto rijden en hierdoor ben je afhankelijk van familie of bekenden om in de praktijk te kunnen komen. Om je deze zorg uit handen te nemen, bieden wij je tijdens deze periode gratis vervoer aan. Onze chauffeurs rijden met onze bus door Heinkenszand en omstreken. Wel zo makkelijk! 

In onze praktijk zijn Boudewijn Broers en Bas Neels gespecialiseerd in de heup- en knierevalidatie. Zij ondersteunen je graag in de belangrijke periode na je operatie en zullen er alles aan doen om het resultaat tot een succes te maken!

Video TKP Operatie

e-BOeK

Revalidatie na een knieprothese

Ter ondersteuning van een revalidatietraject na plaatsing van een knieprothese hebben we een e-boek ontwikkeld. In dit e-boek krijg je meer informatie over de revalidatie die je bij ons kunt volgen. Het document is informatief en ondersteunend, maar zal nooit de revalidatie in de praktijk kunnen vervangen. 

Klik op de afbeelding hiernaast om het e-boek te downloaden.

Revalidatie na een totale heupoperatie

Ter ondersteuning van een revalidatietraject na een totale heupoperatie hebben we een e-boek ontwikkeld. In dit e-boek krijg je meer informatie over de revalidatie die je bij ons kunt volgen. Het document is informatief en ondersteunend, maar zal nooit de revalidatie in de praktijk kunnen vervangen. 

Klik op de afbeelding hiernaast om het e-boek te downloaden.

revalidatie na een Knieprothese
Revalidatie na een totale heupoperatie
De Blaeij actief & vitaal contact

een afspraak maken kan gewoon online

Je kunt je afspraak makkelijk en snel online maken via het formulier. We nemen dan snel contact met je op om de afspraak in te plannen.