Maatregelen m.b.t. het coronavirus

Op advies van GGD, RIVM, Kabinet en onze beroepsgroep zijn wij vanaf heden weer open voor het leveren van fysiotherapeutische zorg. Iedereen die van onze diensten gebruik wil maken kan hiervoor een afspraak maken. Wij zijn hierbij wel gebonden aan maatregelen om het risico op verspreiding van het coronavirus zoveel als mogelijk te beperken en jouw en onze veiligheid te kunnen waarborgen. We informeren je graag over deze maatregelen en willen je vragen deze aandachtig door te lezen.

  • Uiteraard houden wij ons aan de algemene voorschriften van GGD, RIVM, Kabinet en onze beroepsgroep. Dit betekent o.a. dat we geen handen schudden, veelvuldig handen wassen, hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog, papieren handdoekjes gebruiken en waar mogelijk 1,5 meter afstand houden.

  • We besteden extra aandacht aan de hygiëne in de praktijk. Zo reinigen we bijvoorbeeld meerdere keren per dag alle deurklinken en reinigen we het bezoekerstoilet na ieder bezoek.

  • Om het aantal bezoekers in onze praktijk te beperken verzoeken we je zoveel als mogelijk alleen naar de praktijk te komen. Wanneer je niet zelfstandig naar onze praktijk kan komen willen we vragen om degene die je begeleid buiten onze praktijk te laten wachten. Voor uitzonderingen zoals taalproblemen of kinderen zullen begeleiders / ouders mee naar de behandelkamer gaan. Wij plannen de afspraken zodanig dat er nooit te veel bezoekers tegelijk in de praktijk aanwezig zullen zijn. We verzoeken je om deze reden ook om maximaal 5 minuten voor aanvangstijd van de behandeling te komen en na de behandeling gelijk naar huis te gaan.

  • Bij binnenkomst in de praktijk passen we handhygiëne toe.

  • Tijdens een behandeling is het niet altijd mogelijk om 1,5 meter afstand te houden en daarom kan het zijn dat je fysiotherapeut beschermingsmaatregelen neemt zoals het dragen van een mondkapje en handschoenen voor jouw en onze veiligheid. Deze persoonlijke beschermingsmiddelen worden regelmatig vervangen zodat we zo hygiënisch mogelijk kunnen werken.

  • In verband met de hygiëne gebruiken we momenteel geen hoeslakens op onze behandelbanken. Om die reden verzoeken we je een groot badlaken mee te nemen waar je nagenoeg helemaal op kunt liggen. Na iedere behandeling zullen de behandelbanken gedesinfecteerd worden. Het badlaken zullen we eventueel ook gebruiken in de oefenzaal en fitnessapparatuur wordt na elk gebruik gereinigd.

  • Om toiletgebruik in de praktijk te minimaliseren, willen we je vragen thuis naar het toilet te gaan voor je naar ons toe komt. Mocht je toch gebruik willen maken van ons toilet, laat het achteraf dan aan ons weten zodat we kunnen zorgen dat het schoon en hygiënisch blijft voor onze bezoekers.

  • Helaas kunnen we je momenteel geen koffie of thee aanbieden in de wachtkamer en is er geen lectuur beschikbaar. Ook dit is in het kader van de veiligheid.

  • Ervaar je verkoudheidsklachten als een loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging of koorts of ben je recent in contact geweest met een persoon die positief is getest op het coronavirus? Blijf dan thuis en zeg je afspraak af. Als een huisgenoot verkoudheidsklachten met koorts en/of benauwdheid heeft, blijf je ook thuis tot is vastgesteld of het gaat om het coronavirus. Wanneer je toch naar de praktijk komt, kunnen wij besluiten de behandeling alsnog te annuleren. Hetzelfde geldt uiteraard voor onze teamleden: ook zij blijven thuis als zij dergelijke klachten ervaren.

We zijn ons ervan bewust dat we je veel informatie geven, maar helaas is dit op moment nodig om je bezoek aan onze praktijk in goede banen te leiden. We hopen op je begrip, het is immers voor de veiligheid van ons allen.