Medische revalidatiezorg

BeLife centrum voor bewegen
Werken aan effectief en doelgericht herstel

Goed functioneren is vaak afhankelijk van de gezondheid. Alles kunnen doen wat u wilt doen en lekker in uw vel zitten, is niet altijd vanzelfsprekend. Soms gaat het anders dan u zou willen of wensen. Heeft u het gevoel minder te functioneren door steeds terugkerende klachten, zoals chronische pijn of vermoeidheid? Of heeft de behandeling van de huisarts, fysiotherapeut of psycholoog onvoldoende verbetering in uw situatie gebracht? Dan kunt u terecht bij BeLife. We helpen u herstellen van uw klachten en weer optimaal en met plezier te functioneren in het dagelijks leven.

Wij bieden medische specialistische revalidatiezorg en reïntegratieprogramma’s aan mensen die langdurig fysieke en/of psychische klachten ervaren. Het kan gaan om klachten waarvoor geen specifieke medisch aantoonbare oorzaak is gevonden of klachten die niet passen bij een specifieke aandoening. BeLife is er ook voor mensen die na een medische behandeling optimaal willen herstellen of met een chronische ziekte of beperking zo
vitaal mogelijk willen leven.

Duidelijkheid

BeLife is erop gericht om in korte tijd duidelijkheid te geven over oorzaak en aanpak van de klacht. We leren u beter omgaan met uw klacht, zodat pijnvrij en probleemloos functioneren wordt bewerkstelligd. Op die manier voert u zelf de regie over uw vitaliteit en gaat u weer met plezier aan de slag.

Toegankelijk

Onze revalidatieprogramma’s worden over het algemeen vergoed vanuit de zorgverzekering. Op basis van een verwijzing van een huisarts, bedrijfsarts of specialist gaan we graag samen met u aan uw herstel werken.

BeLife gelooft in de kracht van mensen en biedt u één volledige professionele aanpak, in plaats van verschillende behandelwijzen. Daarmee staat BeLife garant voor een spoedig en blijvend herstel. U krijgt duidelijkheid over en inzicht in de oorzaak van uw klachten. BeLife zorgt voor herstel door samen met u aan de slag te gaan met een behandelprogramma op maat. De BeLife behandelteams in onze expertisecentra bestaan uit verschillende ervaren zorgprofessionals; revalidatieartsen, inspanningsfysiologen, fysio en manueel therapeuten, psychologen en caremanagers met een medische achtergrond.

Stap 1: Diagnostiek

De weg naar herstel begint met een medisch onderzoek naar uw gezondheidsproblemen. Onder leiding van een revalidatiearts onderzoekt ons team uw klachten. De ervaring leert dat klachten vaak meerdere oorzaken hebben. Daarom trekken wij twee dagdelen of één hele dag uit om uw klachten vanuit meerdere invalshoeken (zorgdisciplines) te onderzoeken. U wordt uitgebreid gehoord en onderzocht door verschillende specialisten en we voeren hoogwaardige inspanningsfysiologische metingen uit. Ook meten we standaard enkele bloedwaarden. Wanneer er sprake is van afwijkende waarden kijkt een cardioloog mee. Samen met het team stelt de revalidatiearts uiteindelijk uw diagnose vast. En als vervolgbehandeling door BeLife zinvol is, stellen we uw persoonlijke doelen en uw maatwerk behandelprogramma op. Dit doen we altijd in overleg met u. We verwachten van u gemotiveerd en actief mee te werken aan uw herstel.

Stap 2: Behandelplan

Afhankelijk van de diagnose volgt een intensief programma dat 13 of 20 weken duurt. Een gedragsmatige training is een vast onderdeel. Zo leert u beter om te gaan met de klacht. Daarnaast kunnen we psychologische of fysiotherapeutische begeleiding, psycho-educatie (groepssessies), verpleegkundige begeleiding, leefstijlcoaching en diëtiek inzetten. Het behandelprogramma vindt plaats in één van onze speciaal geselecteerde
netwerkcentra.

Stap 3: Vitaliteitscoaching

Na de behandelperiode volgt een nazorgtraject. Een (vitaliteits)coach begeleidt u dan met het op eigen kracht vasthouden en uitbouwen van de bereikte resultaten.

Revalidatiezorg van BeLife is maatwerk
• diagnostiek vanuit hoogwaardige expertisecentra met medische specialisten
• één integrale professionele aanpak
• behandelprogramma in behandelcentrum zo dicht mogelijk bij uw woon- en/of werkomgeving
• intensief programma gericht op actieve en snelle deelname aan werk of algemeen dagelijks leven
• gerichte coaching op zelfredzaamheid en duurzame gedragsverandering
• begeleiding door een vitaliteitscoach tijdens het herstelprogramma

In de basisverzekering

De revalidatiezorg valt onder de basisverzekering en is daarmee voor iedereen toegankelijk. Indien er voldaan wordt aan de criteria, wordt het
programma volledig vergoed vanuit de zorgverzekering. Met uitzondering van het wettelijk eigen risico. Er moet een verwijzing zijn door een huisarts, bedrijfsarts of specialist.

Locaties voor diagnose en behandeling

BeLife biedt een landelijk zorgnetwerk van diagnostische centra waar hoogwaardige metingen worden verzorgd. Voor het behandelprogramma kunt u terecht in één van onze speciaal geselecteerde behandelcentra. Kijk voor de locaties op www.belife.nl.

Aanmelden of verwijzen

U kunt zich eenvoudig aanmelden via ons aanmeldformulier. Uw huisarts of medisch specialist kan u ook verwijzen. Kijk voor het aanmeldformulier op www.belife.nl.

BeLife-logo