Pilates

Wat is Pilates?

Pilates is een goed uitgebalanceerde methode voor het trainen van het hele lichaam, die begin vorige eeuw ontwikkeld is door Joseph Pilates. Pilates gaat uit van een combinatie van lichamelijke en geestelijke inspanning, en is geschikt voor iedereen die zijn lichaam in vorm wil krijgen en houden.

Het uitgangspunt van Pilates is met oefeningen de spieren zodanig te belasten dat mensen zich bewuster worden van coördinatie, ademhaling, beweging en houding. Alle oefeningen zijn erop gericht de spieren te rekken en te versterken, de gewrichten los te maken en spanning weg te nemen. Bij elke oefening hoort een specifiek ademhalingspatroon.

Pilates is een effectieve en veilige methode, geschikt voor iedereen, ongeacht je niveau van bewegen. In de meeste gevallen is het (juist) ook geschikt voor mensen met lichamelijke klachten. De pilates oefeningen helpen om het lichaam sterker en soepeler te maken, je balans en coördinatie te verbeteren en lichaam en geest te verbinden. Al na enkele lessen wordt je je bewuster van je lichaam, merk je een verbetering in je houding en wordt je lijf strakker.

‘Door Pilates voel je je beter: sterker, soepeler en meer in balans! Het geeft je lichamelijke kracht, controle en souplesse. En daarnaast geeft het innerlijke bewustwording en evenwicht. Voor een soepel lijf en een natuurlijke, rechte lichaamshouding.’ De lessen worden gegeven door José Bauer. José is een gediplomeerd Pilatesinstructrice.

De kosten voor Pilates bedragen € 9,30 per les.

Op dit moment (augustus 2020) zitten onze lessen helaas vol. Voor meer informatie of vragen hierover kun je uiteraard contact met ons opnemen.

Lestijden Pilates  
OchtendMiddagAvond
Maandag-
12.45-13.45 uur
-

Dinsdag-

-

-

Woensdag8.45-9.45 uur
-19.00-20.00 uur
20.15-21.15 uur
Donderdag-

-

-

Vrijdag-

-

-